han-bg

Er natriumbenzoat trygt for huden

Natriumbenzoat som konserveringsmiddeler mye brukt i mat- og kjemisk industri og brukes noen ganger i kosmetikk eller hudpleieprodukter.Men er direkte kontakt med huden skadelig?Nedenfor vil SpringChem ta deg med på en reise for å oppdage.

Natriumbenzoatpreservertprinsipp

Natriumbenzoatsom konserveringsmiddel har en god hemmende effekt mot bakterier og sopp under alkaliske forhold og er et av de mest brukte konserveringsmidlene i mange bransjer.Den beste pH for konservering er 2,5-4,0.Ved pH 3,5 har det en betydelig hemmende effekt på en rekke mikroorganismer;ved pH 5,0 er løsningen ikke særlig effektiv til sterilisering.

Den vandige løsningen av det er alkalisk, og hvis en liten mengde utsettes for natriumbenzoat, vil det ikke forårsake mer åpenbar skade på huden.Men for personer med sensitiv hud kan store mengder eksponering for den eller dens vandige løsning forårsake en viss brennende følelse på den lokale huden, og kan til og med forårsake varierende grad av lokal rødhet, varme, kløe, utslett eller til og med sårdannelse og annen skade, og i alvorlige tilfeller kan forårsake brennende hudsmerter.

Natriumbenzoat er lipofilt og trenger lett gjennom cellemembraner for å komme inn i celler, forstyrrer permeabiliteten til cellemembraner, hemmer absorpsjonen av aminosyrer av cellemembraner, hemmer aktiviteten til cellulære respirasjonsenzymer, forhindrer kondensasjonsreaksjonen av acetylkoenzymer og hemmer aktiviteten av mikroorganismer, og tjener dermed formålet med produktkonservering.Etter langvarig eksponering eller inntak av store mengder som inneholder dette, kan det også skade det menneskelige nervesystemet og kan til og med forårsake hyperaktivitet hos barn.

Natriumbenzoat er også cytotoksisk og kan forårsake cellemembrandysfunksjon og cellebrudd, noe som resulterer i forstyrrelse av cellulære homeostasemekanismer, og kan til og med forårsake kreft ved langvarig eksponering.

Effekter av natriumbenzoat på huden

Maksimalt tillatt tillegg til kosmetikk er 0,5 % og er et tillatt konserveringsmiddel for kosmetisk bruk i Safety and Technical Specification for Cosmetics 2015 Edition i Kina.

Natriumbenzoat har en viss effekt på menneskekroppen, men den enkle bruken av hudpleieprodukter, som håndkremer, kosmetikk, barrierekremer, etc., bare gjennom ekstern påføring av huden, påvirker generelt ikke menneskekroppen, påvirker ikke menneskekroppen. bekymre deg for mye.Det er også lurt å unngå å bruke for mange hudpleieprodukter på daglig basis hvis du har allergiske hudsykdommer eller hvis du har dårlig hud.

Selv omnatriumbenzoat trygttil huden, når det blandes med vitamin C, kan det produsere det menneskelige kreftfremkallende stoffet benzen.Hvis du bruker vitamin C hudpleieprodukter, prøv å ikke overlappe dem med andre stoffer for å unngå skade på huden din.

Handlinger og effekter av natriumbenzoat

Natriumbenzoat kan også brukes som konserveringsmiddel i flytende legemidler for intern bruk og har den effekten å forhindre ødeleggelse, surhet og forlenge holdbarheten.Når små mengder av det kommer inn i kroppen, metaboliseres de og forårsaker ikke skade på kroppen.Imidlertid kan overdreven natriumbenzoat tatt internt over lang tid skade leveren og til og med forårsake kreft.Mange mennesker får i seg for mye, som kan trenge dypt inn i hvert vev i kroppen gjennom pasientens porer, så langvarig forbruk kan føre til kreft og er svært farlig.Bekymringer om toksisiteten har begrenset bruken de siste årene, og noen land som Japan har sluttet å produsere natriumbenzoat og har lagt restriksjoner på bruken.


Innleggstid: 21. november 2022